نکات مهم در نگارش پیشینه تحقیق یا مرور متون در مقاله و پایان نامه نیتیو پیپر | porseshneshan

این کار باعث سرعت عمل تحقیق می‌شود و به او هنگام مواجه شدن با موضوعی که شناختی ندارد کمک می‌کند تا به اصل موضوع برسد. به ‌طور کلی، هر پاراگراف بدنه متن بر روی منبع خاصی از پیشینه تحقیق تمرکز می‌کند که در مقدمه مقاله ذکر شده است. هر منبع دارای چارچوب مرجع خاص خود برای اصول سازمان دهنده است؛ بنابراین لازم است تا مطالب مروری را در منطقی‌ترین ساختار و حالت ممکن ذکر کنید. یعنی اینکه نگارش شما باید از نظر زمانی (Chronologically)، موضوعی (Thematically) یا روش شناختی (Methodologically) ساختار داشته باشد. یکی از مراحل اصلی کسب مدرک کارشناسی ارشد و دکترا برای دانشجویان انجام دادن تحقیقاتی تحت عنوان پایان نامه است.

  • در همین راستا گاهی تمرکز بر علم‌سنجی است با این وجود بهتر است منابع معتبر علمی مانند ساینس دایرکت، امرالد، اشپرینگر و وب‌آو ساینس هدف قرار گیرند.
  • فصل دوم پایان نامه با عناوین “بررسی مبانی تحقیق“، “بررسی مبانی نظری پژوهش” یا “بررسی ادبیات موضوع” شناخته شده است.
  • وقتی Literature Review را به‌ عنوان یک تکلیف مستقل می‌نویسید؛ حجم آن توسط دستورالعمل‌های ارائه شده مشخص می‌گردد.
  • اگر منابع انتخابی در مرحله اولیه ارجاع داشته باشند؛ در پایان کار به راحتی می‌توانید فهرست کتاب شناسی را تنظیم نمایید.

بیشتر اوقات دانشجویان مرتکب اشتباه می شوند و یک موضوع بسیار وسیع انتخاب می کنند و فکر می کنند این کار بر ارزش تحقیق آن ها اضافه می خرید انواع پرسشنامه از پرس نشان کند. هرچه دامنه موضوع انتخابی شما محدودتر باشد باعث می شود که بهتر بتوانید روی آن تمرکز کنید و همچنین یک موضوع دقیق، مختصر و خاص خواهید داشت. همچنین به پژوهشگر کمک می کند که یک پروپوزال کاربردی، خاص و واضح ارائه دهد. این را نیز در نظر داشته باشید، منابعی که برای گردآوری اطلاعات از آن­ها استفاده می­ کنید باید معتبر و قابل اعتماد باشند. همانند تمامی فصول پایان نامه، رعایت نکات ادبی و ویرایشی در این فصل نیز بسیار ضروری است. علاوه بر نگارش و املای صحیح، نشانه­ گذاری­ های صحیح نیز بسیار مهم هستند و رعایت نکردن آن ها از ارزش کار شما می­ کاهد.

نکات مهم در نگارش پیشینه تحقیق یا مرور متون در مقاله و پایان نامه نیتیو پیپر | porseshneshan

بررسی پیشینه با کلی ترین منابع اطلاعاتی – که کمترین رابطه را با مسئله دارند – شروع می شود و با بحث درباره مرتبط ترین مرجع، خاتمه می پذیرد. پیشینه تحقیق یکی از بخش‌های اصلی هر مقاله علمی و پایان نامه محسوب می‌شود. با این حال، بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران به خوبی با چگونگی نوشتن پیشینه تحقیق در مقاله خود آشنا نیستند.

بررسی نظری‌ (Theoretical Review)

لازم است در هر مقوله تخصصی، منابع مرور شده را به ترتیب سال انتشار آن‌ها دنبال یکدیگر آورد. مرور تحلیلی با دیدگاه عملی تر و روشمندتر به بررسی متون و پژوهش‌های مورد نظر می‌پردازد. هدف این رویکرد شناسایی دقیق تر پژوهش‌های موجود و آگاهی از برخی جنبه‌های آن به منظور استفاده در پژوهش در دست انجام است. علت «روشمند» خواندن این نوع مرور آن است که براساس نظم خاصی(بجز نظم تاریخی) تحلیل‌ها ارائه می‌شود. در این رویکرد، پژوهش‌های مورد بررسی از دیدگاه‌های مختلف مقایسه می‌شوند و وجوه تشابه و تمایز آن‌ها مشخص می‌شود.

منابع[ویرایش]